Egészséges mikrobiom, egészséges szervezet

Az egészséges flóra megváltozása, a mikrobiom-szervezet kapcsolat egyensúlyának felborulása számos betegség kialakulásához vezethet. Célunk, hogy mikrobiom tesztek révén ezt az állapotot felismerjük, és személyre szabott diétás és életviteli tanácsadás, valamint a megvalósítás során nyújtott támogatás révén segítsük a normál mikrobiom helyreállítását, így az egészség újjáépítését.

Kiknek ajánljuk?

Jóllehet jelenleg még nincs olyan indikáció, melyben FDA ajánlás alapján elvégzendő a teszt, mégis az alábbi panaszok, betegségek esetén felmerül, hogy a kóros mikrobiom szerepet játszik adott állapot kialakulásában. Ilyenkor ajánlott a mikrobiom-teszt elvégzése, hogy annak eredménye alapján szakembereink segítségével, személyre szabott életmód terápiával újjáépítsük az egészséges flórát, így visszanyerhesse egészségét.

 • Emésztési zavarok

 • Túlsúly

 • Magas vérnyomás

 • Cukorbetegség

 • Zsírmáj

 • Ízületi gyulladás

 • Asztma

Ha bármi kérdése van, vagy bizonytalan, hogy Önnek hasznos lenne-e a mikrobiom tesztet elvégezni, lépjen kapcsolatba velünk!

Hogyan segítünk?

A Diavitas Program egy komplex egészségmegőrző program, mely a mikrobiom helyreállításán keresztül, egy életmód program révén segít pácienseinknek. Ennek első lépése minden esetben egy állapotfelmérés, diétás és életmódbeli szokások megismerése mellett labor vagy egyéb diagnosztikai eljárások révén az egészségi állapot felmérése. Ennek eredményei alapján, amennyiben szakembereink szükségesnek látják, javasoljuk a mikrobiom teszt elvégzését.

A MIKROBIOM TESZT

A teszt eredményei alapján célzott, személyre szabott tanácsadást adunk, mely kiterjed diétás és életmódbeli változtatásokra. Ezt követően a mobiltelefonos applikációval történő nyomonkövetés, valamint pácienseinkkel történő konzultációk révén segítjük a Diavitas Program megvalósítását.

Az egészség újjáépítése

A Diavita Életmód Program célja a normál mikrobiom helyreállítása, ezáltal az egészség újjáépítése, megőrzése. Az Életmód Program három pillérre épül: helyes táplálkozás, rendszeres testmozgás, alváshigiénia. A három pillér együtt képes biztosítani az egészséges mikrobiom fenntartását.

Táplálkozás

A táplálkozás közvetlen hatással van a mikrobiomra. Alapvetően vegán étrend esetén a rostbontó baktériumok, vöröshúsban gazdag táplálkozás esetén pedig az epesav-tűrő baktériumok mennyisége emelkedik meg. A mikrobiom változásával párhuzamosan változik egyes betegségek kialakulásának kockázata.

Rendszeres mozgás

Közismert, hogy a rendszeres testmozgás elengedhetetlen része az egészséges életmódnak. Ma már bizonyított tény, hogy a testmozgás pozitív hatással van a mikrobiomra: növekszik a fajgazdagság, és emelkedik azon baktériumok aránya, melyek pozitív hatással vannak a szervezet anyagcseréjére, így csökkentve az elhízás és egyéb szövődmények kockázatát.

Alvás

A mikrobiom és alváshigiénia kétirányú kapcsolatát legújabb tudományos eredmények igazolják. Ennek megfelelően nem csak az alvásminőség hat a mikrobiom összetételére, de a kóros összetételű mikrobiom is kihat az alvás minőségére, mennyiségére. Megfelelő alváshigiénia esetén emelkedik azon baktériumok aránya, melyek segítik a kognitív funkciót.

Mit tartalmaz a DiaVitas életmódprogram?

 1. 1

  Orvosi és dietetikusi konzultáció

 2. 2

  Széklet, vagy egyéb mikrobiom teszt (szükség esetén)

 3. 3

  Teszt orvosi kielemzése

 4. 4

  Dietetikus és orvos által nyújtott életmód tanácsadás

 5. 5

  Külön applikáció az étrend és mozgás vezetésére recept ötletekkel

 6. 6

  Az életmódváltást követő kontroll az egészségi állapotban bekövetkezett változásokról

 7. 7

  Iránymutatás a továbbiakra, ha szükséges, kontrollvizsgálatok elvégzése