search

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy a legújabb kutatási eredményeket felhasználva, személyre szabott gyógyulási megoldásokat nyújtsunk pácienseinknek annak érdekében, hogy sikeresen vegyék fel a harcot a túlsúllyal, és az elhízás következményeként kialakuló betegségekkel szemben.

Egy friss, világszerte széleskörű kutatásokkal bizonyított tudományos felfedezés szerint az elhízást, majd a túlsúly következtében kialakuló inzulinrezisztenciát és a 2-es típusú cukorbetegséget a rossz bélbaktériumok okozzák.

Egy átlagos szervezet bélrendszerében található több mint 2 kilogramm bélbaktérium között megkülönböztethetünk jó és rossz bélbaktériumokat is. Helytelen táplálkozás esetén, a gyorsan felszívódó szénhidrátok a rossz bélbaktériumokat „etetik”, így azok elszaporodnak a szervezetünkben, ami komoly negatív következményekkel jár hiszen, számos anyagcsere-betegség okozója.

A rossz bélbaktériumok ellen jelenleg gyógyszer nem elérhető, de tudományosan bebizonyították, hogy egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás segítségével az elhízás következtében kialakuló betegségek visszafordíthatók.

A legújabb tudományos kutatások eredményeit közzétesszük honlapunk folyamatosan frissülő blog tartalmában és a DiaVitas Program Facebook oldalán. Ezek a cikkek mindenki számára elérhetők. Ingyenesen látogatható rendezvényeken széles tömegek számára elérhetővé tesszük az új felfedezések eredményeit, és orvos szakértőink bemutatják a személyre szabott gyógyulási megoldások fontosságát, jelentőségét.

A DiaVitas Szakorvosi ellátás (szakorvosi konzultációk és szűrővizsgálatok) és a DiaVitas Életmódprogram térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatás. Orvosi és laboratóriumi vizsgálatok segítségével, az inzulinszint és a bélflóra meghatározásával következtetünk a bélbaktériumok összetételére, és személyre szabott, célzott segítséget nyújtunk – helyes étkezés, optimális edzésprogram, esetleg gyógyszer alkalmazása mellett – a baktériumok összetételének megváltoztatására, majd a bekövetkező folyamatokat utánkövetjük, monitorozzuk.

„Korábban csak javasoltuk, hogy tessék lefogyni és rendszeresen mozogni, mert ez pozitív változásokat okoz, de nem tudtuk, hogy maga a változás a szervezetben hol, és hogyan történik meg. Az elmúlt időszak forradalmi tudományos felfedezése, hogy ez a változás a bélbaktériumok összetételében következik be. Leegyszerűsítve a rossz bélbaktériumok felelősek az elhízás és a következményes cukorbetegségek kialakulásáért”- foglalta össze Dr. Barna István, a DiaVitas Program Tudományos Tanácsadó Testületének vezetője.

Dr Schwab Richard

Dr. Schwab Richárd

Orvos igazgató

Dr Barna István

Dr. Barna István

Tudományos Tanácsadó Testület vezetője