search

Szakorvosi konzultáció és Széklet Genomikai Vizsgálat

Szakorvosunk egyéni konzultáció során felállítja a betegség pontos diagnózisát, és javaslatot tesz a személyre szabott gyógymódra, illetve állapottól függően további szűrővizsgálatokat javasol.

Széklet Genomikai Vizsgálat

DiaVitas szakrendelésünkön már elérhető a Széklet Genomikai Vizsgálat (bélbaktérium és bélflóra keresztmetszet meghatározás).

A széklet genomikai teszt során egyénre szabottan meghatározzuk a bélbaktérium (bélflóra) keresztmetszetet, a bélbaktériumok sokszínűségét, amelynek eredményeként összefüggés állítható fel a bélflóra jelenlegi állapota, és az egyes anyagcsere betegségek között, mint például az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség esetében.

konzultacio

Az első szakorvosi konzultációt megelőzően javasoljuk az 5 pontos cukorterheléses laborvizsgálat elvégzését, amely során 0-30-60-90-120 percnél meghatározásra kerül a vércukor és az inzulinszint.

Jelentkezz! 

 

Tudta?

A legújabb tudományos kutatások eredményei rámutatnak, hogy a táplálkozás és az életmód (napi testmozgás, alvási mintázat, stressz) nagymértékben befolyásolják az ember bélbaktérium (bél mikrobiom, korábbi nevén bélflóra) összetételének sokszínűségét.

Kutatások azt is bebizonyították, hogy bél mikrobiom (bélbaktériumok összessége) állapota alapvetően befolyásolja az ember egészségi állapotát, és kapcsolatát az egyes anyagcsere betegségek kialakulásával és fennállásával.

A legújabb „új generációs” labordiagnosztikai eljárással a minimális székletmintából már meg lehet határozni az egyén bélbaktérium (bélflóra) összetételét, és ez a világviszonylatban is új eljárás már Magyarországon is elérhető.

A széklet genomikai teszt folyamán a mikrobiológiai laborban meghatározzák a székletmintából kimutatható bélbaktériumok DNS állományát, majd az eredményeket összehasonlítják a referencia könyvtárban elérhető klinikai kontrollcsoportok (pl.: mindent fogyasztók, vegetáriánusuk, alkoholisták, paleo étrendet folytatók stb.) bélbaktérium átlag értékékeivel, ami megmutatja, hogy az egyén bélbaktériumainak összetétele mennyire tér el az egyes klinikai csoportok átlagértékétől. A lelet bárki által könnyen értelmezhető, de javasolt a szakorvosi interpretáció.

A széklet genomikai teszt megmutatja:

 • A fennálló anyagcsere betegség vonatkozásában (pl. túlsúly, cukorbetegség, egyéb emésztési probléma) az életmódváltás (egészséges étrend, rendszeres testmozgás, alvás minőségének javítása stb.), mint terápia hatékonyan alkalmazható-e, vagy más alternatív kezelést kell választani?
 • Ha az életmódváltás hatásos terápia, akkor a 6 hónappal később megismételt széklet genomikai teszt eredménye szignifikáns változást (javulást) mutat a bélbaktérium diverzitásban a korábbi eredményhez képest. Természetesen javulás abban az esetben érhető el, ha a páciens betartja a DiaVitas orvosi ajánlásokat.

Az életmódváltás nyomon követésére és naplózására a betegek rendelkezésére áll az ingyenesen elérhető DiaVitas Életmód mobil applikáció, amelyen keresztül a páciensek közvetlenül kommunikálhatnak kezelőorvosukkal, dietetikusukkal és személyi edzőjükkel.

DiaVitas életmód applikáció

Korábban nem létezett olyan komplex informatikai megoldás, amely támogatta az életmódváltást, és lépésről, lépésre biztosította az állapotváltozás nyomon követését, és az orvosi paraméterek naplózását, változását. A betegek papíron vezették diétás naplójukat és rögzítették aktivitásukat, papírhalmazon vitték leleteiket az orvosukhoz.

A DiaVitas App felhő alapú alkalmazás segíti és támogatja a különböző anyagcsere betegségekkel – túlsúly, cukorbetegség – küzdő betegek életmódváltását. A Diavitas Applikáció felhőben tárolja a páciens adatait, ami biztosítja, hogy a mind a beteg, mind a kezelésben résztvevő szakemberek bármikor hozzáférhetnek jogosultságtól függően az adatokhoz.

Miért érdemes használni a DiaVitas életmód applikációt? 

 • századi kommunikációs platform a beteg és a szakemberek – orvos, dietetikus, személyi edző – között. A páciens egyszerűen tudja rögzíteni étrendjét, fizikai aktivitását, az egészségügyi vizsgálatok eredményeit és saját méréseit.
 • A DiaVitas applikációban a múltban tárolt életmódbeli (étrend, sport) és egészségügyi adatok (saját mérések, időszakos vizsgálatok eredményei) bármikor elérhetőek, a változások mind a felhasználók mind a kiválasztott szakemberek számára nyomon követhetőek.
 • A szakemberek az elmentett információkat egyszerűen és gyorsan feldolgozzák, értékelik.
 • A változások monitorozása, az elért eredmények szemléltetésével hosszútávon elősegíti a betegek motivációjának fenntartását.
 • A beteg és orvos kommunikációban nincs szükség a kézzel írott papírlapokra, excel táblákra, az adatok nem tűnnek el, az információk a világ bármely pontján, bármikor elérhetőek.
 • A DiaVitas applikáció szakember felületén a betegek választhatnak orvost, dietetikust és személyi edzőt, és részükre felkérést küldhetnek. Ha a szakember visszaigazolja a felkérést, akkor látja az ügyfél valamennyi elmentett adatát.

DiaVitas Applikáció 3 fő modulból áll:

 •  étkezés – az elfogyasztott ételek egyszerű naplózása szénhidrát limit alapján.
  Az étkezés modulban – a személyre szabott étkezési protokoll beállítását követően – az otthon elfogyasztható ételek (receptek), vagy az éttermi ételek közül választhat a felhasználó. A találati listában csak azok az ételek jennek meg, amelyek beleférnek az egyén személyre szabott étkezési protokolljába, a napon belüli szénhidrát eloszlást figyelembe véve.
 • mozgás – sporttevékenység rögzítése
  A testmozgás modulban az elvégzett fizikai aktivitás rögzítésére van lehetőség. A sport kiválasztását követőem meg kell adni az időtartamot, amelyből a program egy elégetett átlag kalória mennyiséget számol.
 • egészség – orvosi vizsgálatok eredményének tárolása
  Az egészség almenüben anamnézis-, saját mérések- (súly, vérnyomás, vércukorszint), és az időszakos orvosi vizsgálatok eredményének naplózására van lehetőség.

A Diavitas életmód applikáció 4 nyelven elérhető – magyarul, angolul, horvátul és németül -, a felhasználók számára ingyenesen letölthető és használható.

 

Szakorvosi vizsgálat helyszínei:

Doktor24 Cityzen Egészségközpont 

Cím: 1134 Budapest, Váci út 37. I. emelet

Dr. Schwab Richárd
belgyógyász szakorvos, gasztroenterológus

Gasztroenterológiai szakvizsgálat étkezési tanácsadással (első alkalom) 29 900 Ft
Gasztroenterológiai szakvizsgálat étkezési tanácsadással (kontroll) 19 900 Ft
Széklet genomikai vizsgálat (1 alkalom) (bélbaktérium keresztmetszet meghatározás): 98 000 Ft

Időpont egyeztetés:
telefon: +36 20 286 7461
e-mail: info@diavitas.hu

—————————————————————————————————————————————————————————

Diavitas Központ

Cím: 1024 Budapest, Retek u. 34.
Széklet genomikai vizsgálat (1 alkalom) 98 000 Ft
(bélbaktérium keresztmetszet meghatározás)

Érdeklődés, információ:
telefon: +36 20 286 7461
e-mail: info@diavitas.hu

—————————————————————————————————————————————————————————

Istenhegyi Klinika

Cím: 1125 Budapest, Istenhegyi út 31/B.
Időpont egyeztetés, megrendelés:
Telefon: +36 1 224 5424
Email: info@ihklinika.hu

Széklet genomikai vizsgálat (1 alkalom) 98 000 Ft
(bélbaktérium keresztmetszet meghatározás)

————————————————————————————————————————————————————————–

Kelen Kórház

Dr. Gelley András – gasztroenterológus

Cím: 1119 Budapest, Than Károly u. 20.
Megközelítés tömegközlekedéssel: 49, 19 villamos, 4 Metró Kelenföld végállomás

Székletgenomikai teszt az intézményben nem elérhető.

Bejelentkezés, időpont egyeztetés:
telefon +36 20 286 7461,
e-mail:  info@diavitas.hu

—————————————————————————————————————————————————————————