„NEM ÚSSZUK MEG, HOGY TÖRŐDJÜNK MAGUNKKAL!”

Diavitas Életmód Program logó
2021 május 26. Diavitas Magazin

A napokban egy kedves páciensünkkel, Orbán Zsuzsával beszélgethettünk videochaten keresztül, aki 1,5 hónapja a MIND Klinika, és egyben Dr. Schwab Richárd páciense. Beszámolt nekünk az elmúlt hetek nagyszerű eredményeiről, az életmódváltásának fontos állomásairól, és a korábban jelentkező panaszainak megszűnéséről. Nagy örömmel osztotta meg velünk pozitív tapasztalatait, de tiszteletben tartva a kérését, fotóját nem adjuk közre. A beszélgetés mindenesetre nagyon tanulságos és inspiráló volt, ezzel a szikrázó személyiségű hölggyel.

MIND Klinika: Elmeséli nekünk, hogy hogyan jutott arra az elhatározásra, hogy orvosi segítséget kér az életmódváltásához, és mi adta meg a végső motivációt arra, hogy felkeresse a klinikát?

Egész életemben küzdöttem a túlsúllyal, fiatalabb koromban 15 kg volt rajtam feleslegként, aztán már 20-30 kg. Mindig szenvedtem ettől, a mozgás nehézsége miatt is, illetve mert nem tetszett, hogy ilyen a külsőm. Minden évben egyszer nekiálltam fogyókúrázni, amikor szabályszerűen éheztettem magam, máshogy nem tudtam fogyni. Ebből az éhezési ciklusból kialakult 20-25 kg fogyás, volt amikor már „profi” szintre emeltem és 40 kg is lement fél év alatt, szóval teljesen abnormális volt. Aztán ahogy az lenni szokott, kialakult a jojó effektus is, és több jött vissza, mint ahonnan indultam. Elhatároztam, hogy ennek most már véget kell vetni, és ehhez az adta a motivációt, hogy kellemetlen tünetek is jelentkeztek, úgymint hetekig tartó folyamatos hasmenés és puffadás. A táplálkozásom korábban nagyon rendszertelen volt, és lényegében kizárólag rossz szénhidrátokon éltem. Tipikusan az az ember voltam, aki futtában megeszik valamit egy gyorsétteremben, vagy pár perc alatt gyorsan bekap valamit a sarki büfében. Lényegében a túlsúly mellett jelentkező emésztési problémák miatt akartam mindenképpen változtatni.

MIND Klinika: Mi volt az lépés a változás útján, hogyan indult el az életmódváltás felé?

Megszereztem a doktor úr elérhetőségét, akit egy TV műsorban hallottam először beszélni a mikrobiom és a túlsúly kapcsolatáról, valamint a bél-agy tengelyről.


Kedves olvasónk!
Kérjük a riport további részét olvassa erre a linkre kattintva. Köszönjük!